VaKP kilpa-aerobicin SM-kilpailujen menestynein seura!

15.5.2017

VaKP:n SM-mitalistit 2017
12-14v. yksilöiden mitalistit Aisha Hällström, Nelli Paulamäki, Lumi Vahteristo
Kultajoukkue: Auli Ollila, Nelli Paulamäki, Lumi Vahteristo
Hopeajoukkue: Aisha Hällström, Anni Pulkki, Saana Tolonen
Kultaryhmä valmentajineen (Virve Heinämäki, Mila Koljander): Aisha Hällström, Auli Ollila, Nelli Paulamäki, Anni Pulkki, Lumi Vahteristo
Pronssiryhmä: Milja Lumme, Pipsa Nieminen, Emilia Rantala, Katariina Virkki, Viivi Väljä
Kultaiset naiset valmentajansa Tiina Koljanderin kanssa: Laura Vihervä, Suvi Åhlgren, Jasmin Koskinen, Maija Keurulainen, Verena Kortelainen

12 SM-mitalia matkasi viikonlopun kilpailujen jälkeen Valkeakoskelle. Syyskuussa Italiassa järjestettäviin EM-kilpailuihin seuran voimistelijoille tuli 6 edustuspaikkaa.

Jyväskylässä järjestettiin neljännen kerran Voimisteluliiton kaikkien 8 voimistelulajin yhteiset SM-kilpailut. Oulussa Cup 2 kilpailun yhteydessä pidettyjen karsintojen kautta VaKP:lta oli kaikkiaan 25 voimistelijaa mukana kilpailuissa.

Huikeaa menestystä 12-14v. sarjassa

Kilpailun yllättäjä oli vuoden vaihteen jälkeen ylempään ikäsarjaan vaihtanut Aisha Hällström. Aisha on tehnyt vakuuttavaa nousua AG1-sarjassa. SM-finaali olikin erityinen jännitysnäytelmä loppuun asti, nimittäin pisteissä oli pienin mahdollinen 0,05 pisteen ero mitalisteilla. Aishalla ja Nelli Paulamäellä oli samat loppupisteet 18,800 kilpailun jälkeen, mutta tekniikkapisteiden ratkaistessa, Aishan kaulaan ripustettiin kultainen mitali ja Nellille hopeinen. Pronssia kotiin toi VaKP:n Lumi Vahteristo pistein 18,750. Joukkuesarjassa VaKP:n ilotulitus jatkui, kun peräti neljä VaKP:n joukkuetta selvitti tiensä alkukisan jälkeen finaaleihin. Kultaa nappasi näyttävä trio Auli Ollila, Nelli Paulamäki ja Lumi Vahteristo pistein 18,200 ja hopeaa voitti uusi kokoonpano Aisha Hällström, Anni Pulkki ja Saana Tolonen pistein 17,750. Ryhmäsarjassa loistivat nuoret taitajat; voittoon biccasi uusi kokoonpano Aisha Hällström, Auli Ollila, Nelli Paulamäki, Anni Pulkki ja Lumi Vahteristo pistein 18,150. Kolmanneksi Turun Urheiluliiton jälkeen sijoittui upea ryhmä Milja Lumme, Pipsa Nieminen, Emilia Rantala, Katariina Virkki ja Viivi Väljä pisteillä 17,400. 15-17v. sarjassa tällä kertaa täpärästi jäi ulos mitaleilta neljänneksi sijoittunut Henriikka Nyman. Henriikka on mukana Suomen Voimisteluliiton nuorten maajoukkueryhmässä, jotka voittivat oman sarjansa ja tienasivat lipun EM-kilpailuihin syksyllä Italiaan.

Laura Vihervä teki historiaa voittamalla kuudennen henkilökohtaisen SM-kullan

Naisten kilpailu oli todella jännittävä sekä alkukilpailussa että finaalissa. Finaaleihin lähdettiin asetelmasta 1. Suvi Åhlgren, 2. Laura Vihervä ja 3. Erika Rautiainen. Kaikilla voimistelijoilla oli selkeitä virheitä alkukisassa vaikeusliikkeissä. Finaalissa Laura Vihervä teki vahvan, dynaamisen suorituksen ilman suurempia virheitä ja teki historiaa voittamalla kuudennen kerran Suomen mestaruuden naisten sarjassa pistein 20,300. Hopealle kiilasi Turun Urheiluliiton Erika Rautiainen. Pronssia voitti VaKP:n Suvi Åhlgren pistein 19,450. Joukkuekisassa suvereenin voiton vei maan kärkinaiset Jasmin Koskinen, Laura Vihervä ja Suvi Åhlgren pisteillä 19,355. Keravan Naisvoimistelijoiden trio nousi hopealle ja pronssia voitti VaKP kokoonpano Ida Harju, Sofia Martimo ja Tiia Ritonen pistein 17,572. Kansainvälistä menestystä tavoitteleva ryhmä Maija Keurulainen (VVS), Verena Kortelainen (VVS), Jasmin Koskinen, Laura Vihervä ja Suvi Åhlgren tekivät hyvän suorituksen voittaen ryhmäsarjan pistein 19,466.

EM-koneeseen lipun tämän kevään karsinnoista ovat tienanneet:
Naisten yksilöt Suvi Åhlgren ja Laura Vihervä
Naisten joukkue Jasmin Koskinen, Laura Vihervä ja Suvi Åhlgren
Naisten ryhmä Maija Keurulainen, Verena Kortelainen, Jasmin Koskinen, Laura Vihervä ja Suvi Åhlgren
Naisten AeroDance-ryhmä Ida Harju, Helmi-Lotta Kettunen, Mila Koljander, Essi Lehtonen, Riina Lehtonen, Sofia Martimo, Ilona Riskumäki ja Tiia Ritonen
15-17v. ryhmässä mukana Henriikka Nyman
Valmentaja ja joukkueenjohtaja Tiina Koljander
Tuomari Johanna Nisula

SM-kilpailun tulokset löydät täältä.

Paljon onnea kaikille SM-mitalisteille ja EM-valituille!