VaKP kilpa-aerobicareille upeaa menestystä Portugalista

31.5.2017

Trio Laura Vihervä, Suvi Åhlgren ja Jasmin Koskinen teki historiaa maailmancupissa!

VaKP Voimistelusta matkasi viikko sitten kilpailtuun Portugalin World cupin ja Open kilpailuun iskukykyinen naisten ryhmä. Open kisaan osallistui VaKP:n Suvi Åhlgren voittaen finaalin ylivoimaisesti pistein 19,150. Yksilöissä Laura Vihervä lähti  World cupin alkukilpailuun erilaisesta tilanteesta kuin muut, koska hän joutui alle tekemään joukkueohjelman. Kilpailuhalli oli tukalan kuuma. Lämpötila huiteli lähes 30 asteessa. Laura sijoittui 12. tilalle pistein 19,150. Turun Urheiluliittoon vaihtanut koskilainen Erika Rautiainen oli 15:s (18,900).

–Olen tyytyväinen siihen nähden, että takana on todella pitkä kisakausi. Aloitimme uusien sääntöjen testaamisella jo maaliskuun alussa Tshekissä International Open -kisassa. Joukkueen suoritus ennen yksilöiden kisaa ja kuumat oltavat vaikuttivat jaksamiseen, Laura huomautti.

Vihervältä jäi pari vaikeusliikettä jäi saamatta, ja koreografian osalta jäi yksi akrobatialiike tekemättä.

–En vain ehtinyt. On kuitenkin hienoa huomata, että kun onnistun, pisteet nousevat hyvälle tasolle.

Suomi sai pitkästä aikaa joukkueen (trion) World cup kilpailuun Portugalissa, kun Valkeakosken Koskenpoikien joukkue Laura Vihervä, Suvi Åhlgren, Jasmin Koskinen ansaitsi pisteet 19,888. Joukkue teki myös historiaa, mikään muu joukkue Suomesta ei ole aiemmin sijoittunut neljänneksi maailman cupissa.

Kisan voitti Venäjä 21,922 pisteellä. Seuraavat sijat ottivat Kiinan joukkueet pistein 21,900 ja 20,550.

Hyvät pisteet ja sijoitus hieman yllättivät Suomen tytöt, sillä joukkueen harjoitteluun ei ole erityisesti satsattu,vaan treenisalilla on on painotus ollut yksilöissä ja viiden voimistelijan ryhmässä.

Joukkue sai ohjelmansa kaikki vaikeusliikkeet ja oli siihen tyytyväinen.

–Pisteet nousivat hyvälle tasolle EM-kilpailuja ajatellen. Varsinkin vaikeus ja taiteellisuus onnistuivat. Parannettavaa jäi tarkkuudessa. Kovassa seurassa saavutus oli upea. Lisäksi saimme monen maan tuomareilta onnitteluja ja hyvää palautetta, kommentoi valmentaja Tiina Koljander.

Suomen viiden voimistelijan ryhmä Laura Vihervä, Suvi Åhlgren, Jasmin Koskinen, Maija Keurulainen (VVS) ja Verena Kortelainen (VVS) selvitti myös tiensä finaaliin ja oli siinä hienosti viides pistein 19,816. Unkari (22,383) ja Bulgaria (22,055) pesivät muut selvästi.

Laura nautti kilvasta kovassa seurassa, vaikka tehtävää oli kolmessa eri ohjelmassa.

–Olihan mukana 22 maata ja usean sarjan mitalisteja. Tästä on hyvä jatkaa lyhyelle lomalle. Sen jälkeen alamme valmistautua Italian EM-kilpailuihin syyskuussa.

Vihervä ja Rautiainen kilpailivat maailmancupissa edelliskauden rankining perusteella, mutta EM-karsinnassa Åhlgren lunasti lipun EM-Italiaan.

Rankka kilpailumatka on Valkeakosken aerobic-lähettiläillä takana.

–Suomen joukkue lähtee pitkän kisakauden jälkeen valmistautumaan hyvillä mielin syyskuun lopun EM-kilpailuun, jonne joukkueohjelmaa on tarkoitus muuttaa, jotta paras mahdollinen tulos siellä saavutetaan, summasi naisten valmentaja Tiina Koljander.