Kilpa-aerobicin Ideapark Open kilpailtiin lauantaina Lempäälässä

3.10.2016

Kolmatta kertaa järjestetty Ideapark Open toi jälleen hyvää kilpailukokemusta lajin harrastajille

VaKP Voimistelu ja liikekeskus Ideapark järjesti yhteistyössä kilpa-aerobicin Ideapark Open kilpailut kuluneena viikonloppuna Lempäälässä. Yhteensä noin 100 voimistelijaa VaKP:sta, Nokian Voimisteluseurasta, Jyväskylän Naisvoimistelijoista, Keravan Naisvoimistelijoista ja Vantaan Voimisteluseurasta näytti toinen toistaan upeampia ohjelmia. Osalla oli uusia ohjelmia, joita vielä sisäänajetaan ja osa testasi uusia, vaikeampia vaikeusliikeitä.

AG1 eli 12-14v. sarjassa kärkipaikat uuteen järjestykseen yksilöiden puolella

Nuorten sarja oli kovatasoinen, siitä piti huolen järjestävän seuran tytöt. Seuran huippuryhmän Simpukoiden tyttöjen ohjelmia on uusittu ja nyt sisäänajetaan entistä vaikeampia vaikeusliikkeitä. Ainoastaan kärkikolmikko pääsi yli 18,000 pisteeseen. Parheiten ohjelmastaan suoriutui Nelli Paulamäki voittaen sarjan pisten 18,450. Toiseksi taituroi Lumi Vahteristo pisteillä 18,300 ja kolmanneksi sijoittui Katariina Virkki pistein 18,000.

15-17v. juniorisarjassa uusitulla ohjelmalla voiton vei Henriikka Nyman pistein 19,200, mikä lupaa hyvää menestystä myös Cup-kilpailuihin. Tasapisteille 18,100 tuli Sofia Martimo ja Nokian Voimisteluseuran Milla Lepistö, paremmilla tekniikka pisteillä Sofian sijoitus oli toinen ja Millan kolmas.

Kovatasoinen naisten sarja toi hyvää kokemusta tulevaa kisakautta varten

Päivän kuumin nimi, Laura Vihervä, ei jättänyt yleisöä tälläkään kerralla kylmäksi. Uusi  vaikea ja vauhdikas ohjelma sujui ilman suurempia virheitä ja Laura saikin tuomaristolta päivän korekimmat pisteet; 20,050! Seuraa VaKP:hen kesällä vaihtanut Jasmin Koskinen sijoittui toiseksi pisteillä 19,200. Kolmanneksi biccasi vahvaa nousua tekevä Vantaan Voimisteluseuran Maija Keurulainen pistein 18,050. Kaikki naiset totesivat, että tämä oli tärkeä kilpailu ennen virallista kisakauden avausta parin viikon päässä, sillä ohjelmia on naisillakin uusittu ja hiominen on vielä hieman kesken. VaKP:n uusi joukkue Jasmin Koskinen, Laura Vihervä ja Suvi Åhlgren toivat uuden ohjelmansa näytille ensimmäistä kertaa. Vaikea, paljon liikkuva ohjelma vakuutti tuomarit ja pisteet 18,283 enteilee hyvää menestystä tulevalle kaudelle.

Lasten sarjassa havaittavissa upeaa kehtystä

Päivän suurin sarja oli 9-11v. tyttöjen yksilösarja. 20 taitavaa voimistelijaa esittelivät taitojaan ja näyttivät kuinka huimaa kehitystä on tapahtunut kesän aikana. Sarjan korkeimmista pisteistä vastasivat VaKP:n tytöt. Voittajaksi bicasi Aisha Hällström pisteillä 17,850. Toiseksi kipusi huikeaa kehistystä tehnyt Anni Pulkki pistein 17,550. Kolmannen sijan itselleen voimisteli Linnea Antinaho pisteillä 17,300. Heti Linnean kannoilla oli Saana Tolonen pistein 17,200. Huippuryhmän Fionoiden valmentaja Mila Koljander oli erittäin tyytyväinen suojattiensa kilpailuun: "Olemme tehneet pajon töitä uusien vaikeusosien kanssa ja uudet ohjelmat ovat entistä vaikeampia ja nopeampia. Tekniikkaan on kiinnitetty huomiota ja se on tuottanut tulosta."

Kilpailun tulokset löytyy täältä.

Virallinen kilpailukausi avataan parin viikon päästä Varalassa, kun Aerobic Cup 3 kilpaillaan 15.-16.10. Tampereella. Tsemppiä kaikille tulevaan kisakauteen!