Kilpa-aerobicin syksyn kilpailukauden avaus

VaKP:n lauantain palkitut urheilijat
Sunnuntain kaikki palkitut urheili
VaKP:n sunnuntain palkitut urheilijat

Kilpa-aerobicin virallinen kilpailukausi avattiin 15.-16.10. Varalan Urheiluopiston opiskeilijoiden järjestämässä Varala Cup 3 kilpailussa Tampereella.

AG1 ja AG2 sarjat

AG1 eli 12-14vuotiaiden sarjassa kilpaileville tytöille vaihdettiin ohjelmiin tälle kaudelle vaikeampia liikkeitä kuin muilla tämän sarjan kilpailijoilla ja aivan kaikki liikkeistä eivät vielä tulleet puhtaasti läpi kauden ensimmäisessä kilpailussa, jossa jännitys on muutenkin kova. Upeasti tytöt kuitenkin suoriutuivat kilpailusta ja parhaasta sijoituksesta vastasi Viivi Väljä ollen 4. jääden vain 0,150 pistettä mitalista. 6. sija meni Nelli Paulamäelle ja Milja Lumme taituroi itsensä vielä kymmenen parhaan joukkoon ollen 9. sijalla.

AG1 joukkuesarjassa kulta- ja hopeajoukkue olivat tasapisteillä 17,900 mutta tekniikkapisteiden ratkaistessa VaKP:n Auli Ollila, Nelli Paulamäki ja Lumi Vahteristo joutuivat taipumaan 0,1 pisteen erolla TuUL:n joukkuelle ja toivat hopeamitalit Valkeakoskelle. Ryhmäsarjassa VaKP:n Milja Lumme, Pipsa Nieminen, Emilia Rantala, Katariina Virkki ja Viivi Väljä tekivät varman suorituksen ja voittivat sarjan melkein pisteen erolla seuraavaan ryhmään!

AG2 eli 15-17vuotiaiden yksilöissä pronssimitalin nappasi VaKP:n Henriikka Nyman. Henriikan ohjelmaa uusittiin myös paljon tälle kaudelle, mutta lauantain suoritus oli vakuuttava näin kauden alussa. Yksilösarjassa debyytin tekivät VaKP:n Sofia Martimo ja Ida Harju, jotka myös järjestivät Varalan Urheiluopiston opiskeilijoina itse kilpailutapahtumaa. Upeasti tytöt kuitenkin suoriutuivat ohjelmistaan, vaikka kilpailutilanne oli haastava.
Joukkuesarjassa Henriikka, Ida ja Sofia tekviät hyvän suorituksen, ansaiten hopeamitalit!

Naisten sarjassa myös uusien ohjelmien sisäänajoa

Naisten sarjan voitti ylivoimaisesti VaKP:n Laura Vihervä. Lauralla on uusi ohjelma tälle kaudelle ja tässä ohjelmassa on vauhtia edelliseen verrattuna enemmän. Myös Jasmin Koskinen ajaa sisään uutta koreografiaansa ja suoriutui uudella ohjelmalla ensiesiintymisestä mallikkaasti ansaiten pronssimitalin, pienimmällä mahdollisella erolla 0,05 hopean napanneeseen SVO:n Tuuli Tuomilehtoon.

Aerodance 12-17vuotiaiden sarjassa kultamitali matkasi Valkeakoskelle, kun Riina Halttunen, Emma Löövi, Aino Keskinen, Elli Ojala, Jasmine Rantanen ja Nelli Rantanen tekivät hyvän suorituksen uudella ohjelmallaan.

Sunnuntaina kilpailtiin kilpasarjoissa

Sunnuntaina kilpailemaan pääsivät myös VaKP:n nuorimmat kilpailijat 8-9vuotiaiden ohjelmasarjassa. Voiton tässä sarjassa veivät ylivoimaisesti yli pisteen erolla VaKP:n Adella Hällström, Fanni Tuuri ja Meri Vahteristo.

ND-sarjassa eli 9-11vuotiaiden yksilösarjassa on monella VaKP:n tytöllä uusi ohjelma. Hopealle taituroi upeasti VaKP:n Aisha Hällström, kymmenen parhaan joukkoon myös tässä isossa sarjassa pääsivät Linnea Antinaho 6.sija ja Anni Pulkki 8.sija. Joukkuesarjassa Linnea, Aisha ja Anni ansaitsivat hopeamitalit vain 0,05 erolla voittaneeseen TuUL:n joukkueeseen. Ryhmäsarjassa Linnean, Aishan, Annina, Kiira Hietamäen ja Saana Tolosen suoritus toi myös hopeamitalit Valkeakoskelle. Poikien yksilösarjassa Sampo Nousiainen voitti kultaa pistein 15,300 ja parisarjassa Sampo ja Kiira ansaitsivat hyvät pisteet 16,850 jotka myös toivat kultamitalin Valkeakoskelle.

Kilpasarjoissa 3.lk yli 10vuotiaiden joukkue Saara Siimes, Lilli Viljamaa ja Nella Vataja olivat sijalla 5. ja ansaitsivat nousupisteet seuraavaan luokkaan. 4.lk joukkueissa hopeaa nappasivat Ada Hällström, Sonja Vuorinen ja Pinja Lehtinen vakuuttavalla suorituksella. 4.lk yksilösarjassa Ada Hällström oli upeasti 4.sijalla, tasapistein pronssia saaneen KajaGymin Anni Ruotsalaisen kanssa.

Seuraavaksi kilpa-aerobiccarit jatkavat kilpailukauttaan 30.10. 3lajin kilpailuissa Tampereella ja Cup4 kilpailussa Nokialla.