Viitoisvoitto Valkeakoskelle Nokian Aerobic Cup 4 kilpailuista

9.11.2016

Viime viikonloppuna kilpa-aerobicin kilpailukausi jatkui Nokialla, tuliaisena Valkeakoskelle matkasi yhteensä 22 mitalia molemmilta kisapäiviltä.

Nokian Voimisteluseura järjesti Aerobic Cup 4 osakilpailun 5.-6.11. Nokian palloiluhallilla. VaKP Voimistelun aerobicperhe matkasi kilpailuun täydellä vahvuudella.

AG1, 12-14v., sarjassa huikea viitoisvoitto Valkeakoskelle

Parhaimman tuloksen koko kilpailuissa teki Simpukat ryhmän voimistelijat. Uusittuja ohjelmia on saatu hiottua hyvin valmentaja Virve Heinämäen johdolla ja tulosta syntyi. Tasapisteisiin kärjessä kilpailivat Viivi Väljä ja Nelli Paulamäki (18,400), mutta tekniikka pisteiden ratkaistessa kullan nappasi Viivi Väljä. Pronsille Nellin jälkeen taituroi Lumi Vahteristo (18,300). Neljännestä ja viidennestä sijasta taistelun kävivät Milja Lumme (18,100) ja Katariina Virkki (17,900). Kuten pisteistä huomaa, ovat kaikki voimistelijat hyvin lähellä toisiaan. Joukkuesarjassa pisteet olivat myös tiukassa ja VaKP trio Auli Ollila, Nelli Paulamäki ja Lumi Vahteristo joutuivat taipumaan hopealle 0,1 pisteen erolla Turun trioon. Hopea matkasi kotiin pistein 17,800. Ryhmäsarjassa VaKP ryhmä Pipsa Nieminen, Viivi Väljä, Katariina Virkki, Milja Lumme ja Emilia Rantala vei suvereenisti voiton pistein 17,500 jättäen kauas taakseen Turun Urheiluliiton ryhmät.

AG2, 15-17v., sarjassa yksilöiden puolella ei tällä kertaa tullut mitalia kotiin, mutta trio Ida Harju, Sofia Martimo ja Henriikka Nyman pitivät huolen, että myös tässä sarjassa saatiin mitalit kaulaan. Hyvällä suorituksessa joukkue voitti hopeaa pistein 17,600. Nuorten 12-17v. AeroDance sarjassa hopealle tässä kisassa joutui taipumaan ryhmä Riina Halttunen, Aino Keskinen, Emma Löövi, Elli Ojala, Jasmine Rantanen, Nelli  Rantanen (15,600)

Naisten sarjassa 20,000 pisteen raja rikki

Seuramme huipulla, Laura Vihervällä, on uusi, vaikea ohjelma jota on valmentaja Tiina Koljanderin kanssa hiottu Mottitien salilla päivittäin. Nyt ohjelma alkaa kulkea, siitä todisteena upea voitto pistein 20,100! Hopealle sijoittui ensimmäistä kertaa tällä kaudella kisannut Suvi Åhlgren niin ikään uudella ohjelmalla pistein 19,000. Kolmanneksi sijoittui paikkakunnalta muuton takia Turun Urheiluliittoon siirtynyt Erika Rautiainen (18,800). Kesällä Nokian voimisteluseurasta Valkeakosken koskenpoikiin siirtynyt Jasmin Koskinen sijoittui neljänneksi tasapisteillä Erikan kanssa. Jasmin on jo aiemmin edustanut Valkeakosken koskenpoikia ryhmä - ja aerodance - sarjoissa. Naisten joukkue joutui tällä kertaa jättämään kisan väliin Suvin loukattua jalkansa yksilöohjelmassa.

Kilpasarjoissa myös mahtavaa menestystä Valkeakoskelle

Seuramme nuorimmat biccarit, Korallit, tekivät myös vakuuttavan kilpailun. 8-vuotiaat tytöt ottivat 8-9v. joukkuesarjassa hienosti kaksoisvoiton! Kultaa voitti joukkue Adella Hällström, Fanni Tuuri, Meri Vahteristo ja hopeaa Seinäjoen trion nenän edestä vei Fanni Heritty, Oona Kaskela, Olivia Käkönen.

3-luokan yli 10v. joukkuesarjassa hopeaa voitti hienosti noussut joukkue Ninni Nieminen, Ada Sandström, Viivi Salminen. 4-luokan joukkuesarjasta Valkeakoskelle matkasi kaksi mitalia: hopeaa joukkueelle Ada Hällström, Pinja Lehtinen, Sonja Vuorinen ja pronssia nousun 3-luokasta tähän luokkaan tehnyt kokoonpano Emma Ahola, Henna Kaura, Lilja Savijärvi. 5-luokan joukkuesarjassa upeasti voittoon tälläkin kertaa voimisteli trio Amanda Lahtinen, Sini Nurminen, Ella Rautiainen jättäen takseen mm. Seinäjoen Voimistelijoiden ja Jyväskylän Naisvoimistelijoiden joukkueet.

9-11v. sarjassa upeaa mitalien ilotusta

Jälleen tässäkin kisassa varmaa jälkeä tekivät Fionat ryhmän voimistelijat. Kultaa taituroi tällä kertaa yksilösarjan puolella Anni Pulkki, jonka ohjelmaa on vaikeutettu viime keväästä. Joukkuesarjassa kultaa voitti ansaitusti uudella, vaikealla ohjelmallaan trio Linnea Antinaho, Aisha Hällström, Anni Pulkki. Ryhmä Linnea Antinaho, Kiira Hietamäki, Aisha Hällström, Anni Pulkki, Saana Tolonen joutui päästämään Turun ryhmän edelleen, mutta upeasti hopeaa tytöt kaulassaan toivoat kotiin. Poikien yksilösarjassa kultaa voitti Sampo Nousiainen. Sampo voitti kultaa myös parisarjassa parinsa Kiira Hietamäen kanssa. Poikien sarjassa hopealle biccasi Eelis Antila.

Osalla päättyi kilpailukausi tähän upeaan tapahtumaan, osa jatkaa vielä vuoden päätöskilpailuun Kajaaniin, jossa Aerobic Cup saa päätöksensä.

Kaikki päivän tulokset löydät täältä.