Kilpa-aerobicin kilpailukausi päätökseen Kajaanissa

VaKP:n lauantain Cup-voittajat
VaKP:n sunnuntain mitalistit
VaKP:n sunnuntain Cup-voittajat

Cup-kokonaisuuden viimeinen osakilpailu toi jälleen menestystä Valkeakosken aerobicareille. Kotiin tuotiin 15 mitalia ja 5 kokonaiskilpailun pokaalia.

Vuoden aikana on kilpailtu viidessä Aerobicin Cup kilpailussa. Jokainen osakilpailu on oma kokonaisuutensa; pisteet nollautuu ja aloitetaan kisa alusta. Menestystä on tullut seuralle jokaisessa osakilpailussa, niin nytkin. Aivan kaikki voimistelijamme eivät lähteneet Kajaaniin kilpailemaan, mutta nyt on saatu kaikilla kilpailukausi päätökseen.

12-14v. sarjassa tälläkin kertaa paras menestys

Cup 4 kilpailussa seuran kärkitytöt nappasivat kotiin viitosvoiton, nyt kotiin tuomisena oli kolmoisvoitto! Parhaiten ohjelmastaan suoriutuivat Viivi Väljä (18,600), Nelli Paulamäki (18,450) ja Lumi Vahteristo (18,250). Pisteistä käytiin jälleen tiukkaa taistelua tässä yli 50 tytön sarjassa. Sijoilla 5-7 oli tasapistein Katariina Virkki, Turun Jutta Nikander ja Jyväskylän Nea Hukkanen. Korkeimmilla tekniikkapisteillä Jutta oli 5., Katariina 6. ja Nea 7. Yksilösarjassa Cupin voittopokaali meni oikeutetusti VaKP:n Viivi Väljälle. Joukkuesarjassa hopeaa voittanut kokoonpano Auli Ollila, Nelli Paulamäki ja Lumi Vahteristo ei onnistunut kaikissa vaikeusosissa ja joutui luovuttamaan voittopokaalin Turkuun. Ryhmissä kokoonpano Milja Lumme, Pipsa Nieminen, Emilia Rantala, Katariina Virkki ja Viivi Väljä teki ehjän kokonaisuuden vieden suvereenisti voiton pistein 17,800. Myös kokonais-Cupin pokaali matkasi tyttöjen mukana Valkeakoskelle.

15-17v. sarjasta tuli kotiin pronssia

Parhaiten Kajaanissa 15-17-vuotiaissa pärjäsi Valkeakosken Henriikka Nyman. Henriikka teki onnistuneen suorituksen, jonka seurauksena tuli pronssimitali pisteillä 18,850. Voiton vei Turun urheiluliiton Nea Kivelä ja hopealle jäi saman seuran Fanny Samppa.

Naisten sarjassa ylivoimainen kokonais-Cupin voitto

Naisten sarjasta kultaa Valkeakoskelle toi Laura Vihervä. Laura selviytyi ohjelmastaan hyvin ja välttyi suuremmilta virheiltä, mikä oikeutti 19,800 pisteisiin. Hopealla oli Turun urheiluliiton Erika Rautiainen ja pronssilla Nokian Voimisteluseuran Henriikka Riihitupa. VaKP:n Jasmin Koskinen ja Suvi Åhlgren joutuivat perumaan osallistumisensa sairastumisten vuoksi. Vihervä teki myös lajin historiaa voittaen jo kahdeksannen kerran peräkkäin Cupin kokonaiskilpailun ja toi pokaalin takaisin kotiin voitettuaan vuoden kaikki Cup-kilpailut. Kukaan muu ei Suomessa ole tätä tehnyt aiemmin!

9-11v. sarjasta VaKP:lle upeasti kuusi mitalia

Lasten sarjassa käytiin odotetusti tiukka kilpailu. Tyttöjen yksilösarjassa oli yhteensä 54 osallistujaa, tästä sarjasta kotiin tuomisiksi tuli upeasti kaksi mitalia. VaKP:sta parhaiten pärjäsivät hopeaa voittanut Anni Pulkki (17,500), sekä pronssia voimistellut Linnea Antinaho (17,300). Molemmat yksilömitalistit suorittivat ohjelmansa puhtaasti ja iloisesti, mistä tuomarit palkitsivat hyvillä pisteillä. Voitoin vei tällä kertaa Turun Hilda Laaksonen (17,600). Kymmenen parhaan joukossa VaKP:sta oli hienosti myös Kiira Hietamäki ja Saana Tolonen pisteillä 16,900. Poikien yksilösarjassa kultaa voitti Sampo Nousiainen (16,050) vauhdikkaalla ohjelmallaan, Sampo toi mukanaan Cup-pokaalin Valkeakoskelle. Parisarjassa Kiira Hietamäki ja Sampo Nousiainen voitti kultamitalin pistein 16,700. Kiira ja Sampo voitti jo toisena vuotena peräkkäin kokonais-Cupin, joten myös heidän mukanaan matkasi voittopokaali Valkeakoskelle. Trioissa tällä kertaa voiton vei Turun trio (17,100), ja hopeaa kotiin toi hiuksen hienolla erolla VaKP:n Linnea Antinaho, Aisha Hällström ja Anni Pulkki pistein 17,050. Seuramme toinen trio Veera Alimyllymaa, Viivi Närvä ja Jertta Väisänen sijoittuivat neljänneksi. Ryhmäsarjassa voiton vei Turun ryhmä (17,350), ja toiseksi sijoittui VaKP:n ryhmä Linnea Antinaho, Kiira Hietamäki, Aisha Hällström, Anni Pulkki ja Saana Tolonen pisteillä 17,000.

Tämä ei ollut vain kauden viimeinen kisa vaan myös koko olympiadin viimeinen. Säännöt vaihtuvat kaikilla vuoden vaiheen jälkeen. Nyt alkaa uusien sääntöjen opettelu, ohjelmien uusiminen sekä vaikeustason nostaminen. Huiput jatkavat vielä maajoukkuerinkien leirille viikon päästä, kaikki kilpa-aerobicarit voi nähdä seuraavan kerran Valkeakosken Liikuntahallilla 8.12., kun osallistumme seuran järjestämään pikkujoulunäytökseen. Tervetuloa seuraamaan näytöstä Joulupukin jalan jäljillä klo 18:00 alkaen.