Italialaisten koreografia- ja lajitekniikkaleiri avasi kilpa-aerobiccareiden vuoden 2017

10.1.2017

Paolo ja Fionat
Curzio ja naisten ryhmä suunnittelemassa nostoa
Paolo ja tytöt viimeisen perustreenin jälkeen
Naisten ryhmä 2017

Loppiaisviikonloppuna Valkeakoskella vieraili euroopanmestari Paolo Conti

Uusi aerobicvuosi käynnistyi tehokkaasti neljän päivän leirillä Mottitien salilla, kun vieraaksi saatiin tuttu, jo monena vuonna seuramme naistenkin koreografioista vastaava Curzio Bufacchi seuranaan tällä kertaa ryhmäsarjan hallitseva euroopanmestari Paolo Conti. Toimintaa salilla oli joka päivä aamusta iltamyöhään.

Vuoden vaihtuessa siirryttiin uudelle olympiadille 2017-2020, minkä johdosta myös kilpa-aerobicin sääntöihin tulee jonkin verran muutoksia. Curzio muokkasi syksyn koreografioita uusille säännöille sopivaksi sekä teki kokonaan uudet ohjelmat naisten ryhmälle sekä 12-14 vuotiaiden joukkueelle. Urheilijat ja valmentajat olivat tälläkin kertaa tyytyväisiä koreografioihin sekä muutoksiin.

Paolon kanssa tytöt ja pojat hioivat perustekniikkaa sekä harjoittelivat vaikeusliikkeitä. Treenit sisälsivät myös paljon keskivartalo- ja voimaharjoittelua. Kaikki leirille osallistuneet 9-vuotiaista lähtien jaksoivat harjoitella ahkerasti ja olivat motivoituneita, eli tästä on hyvä jatkaa samalla tahdilla kohti kevättä myös omien valmentajien kanssa.

Ensimmäisen kerran uudet kilpailuohjelmat ovat näytillä maaliskuussa, kun VaKP Voimistelu järjestää perinteiset Harkkakisat VaKP:n salilla lauantaina 18.3.2017.