Näe kilpa-aerobicin EM-kisaan lähtijät ennen EM-tuomareita

13.9.2017

VaKP Voimistelu järjestää torstaina 14.9. klo 16 alkaen avoimen kisakatselmuksen VaKP salilla. Tervetuloa katsomaan huippujemme kisakunto!

Kilpa-aerobicin EM-kilpailut käydään 21.-24.9.2017 Italian Anconassa. Naisten maajoukkue tulee kokonaisuudessaan Valkeakosken Koskenpojista Valkeakoskelta. Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden tulla seuraamaan joukkueen viimeistelyharjoituksia kotisalillemme 14.9.2017 klo 18:00-19:15 (VaKP Sali, Mottitie 2, 37600 Valkeakoski). Päivän aloittaa jo klo 16 seuran nuoremmat huiput omilla ohjelmillaan.

Laura Vihervällä on tavoitteet korkealla
Hallitseva, kuusinkertainen Suomen mestari, Laura Vihervä on treenannut koko kesän kovaa tähtäimenään sijoittua 10 parhaan joukkoon yksilösarjassa EM-kilpailuissa. Kukaan suomalainen aerobicari ei ole vielä yltänyt kympin sakkiin, mutta nyt Lauralla on siihen hyvät edellytykset. Lauran ohjelmaa on vaikeutettu niin vaikeusosien kuin koreografian suhteen heinäkuun treenileirillä, josta vastuussa olivat Italialaiset huippuvalmentajat ja koreografit. Sisäänajo on sujunut loistavasti ja kunto on korkealla. Lajissa säännöt muuttuivat vuoden alussa, joten on jännittävää nähdä miten Euroopan huiput ovat saaneet säännöt sisään ajettua ohjelmiinsa. Tavoitteisiin yltäminen vaatii onnistuneen suorituksen ja kylmät hermot. Suvi Åhlgren (VaKP) lähtee ensimmäistä kertaa arvokilpailuihin edustamaan Suomea yksilösarjaan. Myös Suvin valmistautuminen on sujunut hyvin pientä nilkkavammaa lukuun ottamatta. Naisilla on kova kisa edessään, sillä he kilpailevat kolmessa haastavassa sarjassa; yksilöissä, joukkueissa ja ryhmässä.

Kokoonpanoilla tavoitteena finaalipaikat
Valkeakoskelta osallistuu kilpailuihin myös kolme kokoonpanoa: joukkue Jasmin Koskinen, Laura Vihervä ja Suvi Åhlgren, ryhmä Maija Keurulainen (VVS), Verena Kortelainen (VVS), Jasmin Koskinen, Laura Vihervä ja Suvi Åhlgren sekä AeroDance ryhmä Ida Harju, Maija Keurulainen (VVS), Mila Koljander, Sofia Martimo, Noora Mäkelälammi, Henriikka Riihitupa, Tiia Ritonen, Ilona Riskumäki. Kaikilla kokoonpanoilla tavoitteena on päästä finaaliin, eli 8 parhaan joukkoon. Kokoonpanoilla tämä on haastavaa, sillä naiset ja miehet kilpailevat samassa sarjassa ja naisten on vaikeaa pistää kampoihin miesten vaikeita liikkeitä vastaan.

Myös nuorten sarjassa nähdään VaKP osaamista, kun seuran Henriikka Nyman on valittu Voimisteluliiton nuorten maajoukkueryhmään. Ryhmä kilpailee ensimmäistä kertaa arvokilpailuissa, odotukset ovat kovat.

Koko delegaatio on lähdössä matkaan hyvillä mielin. Tervetuloa katsomaan VaKP salille huippu-urheilua ja toivottamaan naisille viimehetken tsempit!

Liitteet