Kilpa-aerobicareiden kilpailukausi päätökseen Nokialla

27.11.2017

Nuorten sarjoissa mitalisijoja ja kokonais Cupin pokaaleita 7kpl Valkeakoskelle

Kuluneena viikonloppuna kilpa-aerobicin seurat kokoontuivat viimeistä kertaa tälle kaudelle kisatunnelmiin. Aerobic Cup 5 osakilpailu päätti vuoden kestäneen kokonaisuuden ja pokaalit matkasivat voimistelijoiden mukana koteihin.

Nuorten 12-14v. sarja jälleen VaKP:n hallussa

AG1 IW, eli 12-14v. yksilösarja on ollut kärjessäkin tasaväkinen kuluneen kilpailukauden ajan Nelli Paulamäen ja Lumi Vahteriston osalta. Jännittämistä riitti nytkin loppuun asti. 56 tytön sarjan alkupäässä ehjän ja vauhdikkaan suorituksen tehnyt Paulamäki tykitti huippupisteet vaikealla ohjelmallaan taululle, 19,150. Kukaan ei rikkonut Nellin pisterajaa ja kilpailun sekä Cupin kokonaisvoitto matkasi Nellin mukana kotiin. Vahteristo haparoi vaikeusosissa ja jäi tällä kertaa kolmannelle sijalle, kuitenkin saaden upeat pisteet 18,450. Joukkuesarjassa pienoisen yllätyksen teki uusi kokoonpano Milja Lumme, Emilia Rantala ja Katariina Virkki voittaen sarjan ylivoimaisin pistein 18,800. Hopealle taituroi saman valmennusryhmän Auli Ollila, Nelli Paulamäki ja Lumi Vahteristo jätteän taakseen Turun Urheiluliiton joukkeet pistein 18,250. Niin ikään ryhmissä jatkui VaKP:n voittokulku, kun sarjaa hallinnut ryhmä  Aisha Hällström, Auli Ollila, Nelli Paulamäki, Anni Pulkki ja Lumi Vahteristo nappasi voiton kotiin pistein 17,650. Pronssia kotiin toi tällä kaudella ensimmäistä kertaa kisannut kokoonpano Lumme Milja, Nieminen Pipsa, Rantala Emilia, Väljä Viivi, Virkki Katariina pistein 17,350. Joukkueiden Cup pokaali matkasi triolle Ollila, Paulamäki, Vahteristo ja ryhmien pokaali Hällström, Ollila, Paulamäki, Pulkki, Vahteristo.

Naisten yksilösarjassa ei tässäkään kilpailussa nähty VaKP:n huippuja, heillä on meneillään peruskuntokausi ja tähtäin on jo ensi kevään MM-karsinnoissa ja kesäkuun Portugalin MM-kisassa. Laura Vihervä joutuikin luopumaan Cup pokaalistaan 8 vuoden putken jälkeen, sillä voimistelijoiden tulee osallistua vähintään neljään kisaan ollakseen mukana Cup voiton taistelussa. Naisten sarjasta kuitenkin Valkeakoskelle matkasi kaksi pokaalia; joukkueen ja ryhmän. Trio Ida Harju, Helmi-Lotta Kettunen ja Tiia Ritonen voittivat tälläkin kertaa joukkuekisan ja pokaalin ansaitusti. Ryhmä Maija Keurulainen, Verana Kortelainen, Jasmin Koskinen, Laura Vihervä ja Suvi Åhlgren kilpailivat viimeistä kertaa Varalan kisassa ja se riitti kokonais Cupin voittoon.

ND-sarjoissa upeaa kehitystä ja menestystä

ND, eli 9-11v. lasten sarjan voitto meni tällä kertaa Turkuun Jade Sirviölle. Tiukan kamppailun jälkeen toiseksi sijoittui Linnea Antinaho ja pronssia ripustettiin Kiira Hietamäen kaulaan. Upean nousun tehnyt Jenny Tuominen oli neljäs jääden vain 0,25 pisteen päähän ensimmäisestä ND yksilö mitalistaan. Poikien sarjassa suvereenin pistein 17,450 voiton ja Cup voiton nappasi Sampo Nousiainen. Joukkuekisan voitti Turun trio, mutta upeasti hopeaa ja pronssia toivat kokoonpanot Antinaho, Hietamäki, Tuominen ja Adella Hällström, Fanni Tuuri ja Meri Vahteristo.

4- ja 5-lk:n yksilösarjojen voitoista huolehtivat Henna Kaura ja Ilona Riskumäki. Kokoonpanojen puolella 4-lk:n joukkue Ada Hällstörm, Sonja Ollila ja Aino Tuuri selviytyivät kovassa kilpailussa pronssille.

VaKP Voimistelu onnittelee kaikkia mitalisteja sekä kokonais Cupin voittajia sekä näiden upeiden voimistelijoiden valmentajia!

Nyt alkaa kaikilla ryhmillä peruskuntokausi ja joulun odotus. Myös valmennusryhmäläiset voitte bongata seuran joulunäytöksestä 12.12. klo 18:00, tervetuloa tuolloin liikuntahallille.