1. MM-karsinta ja Cup-kokonaisuuden aloitus onnistuneesti takana

9.4.2018

Laura Vihervä
Kuva: Ivan Ferreira
Laura Vihervä Kuva: Ivan Ferreira
Lauantain mitalistit
Kuva Siiri Nieminen
Lauantain mitalistit Kuva Siiri Nieminen
Sunnuntain mitalistit
Kuva Iina Salonen
Sunnuntain mitalistit Kuva Iina Salonen
Meri ja Lumi Vahteristo 
Kuva Siiri Nieminen
Meri ja Lumi Vahteristo Kuva Siiri Nieminen
Pari Saana Tolonen ja Sampo Nousiainen valmentajansa Mila Koljanderin kainalossa 
Kuva Siiri Nieminen
Pari Saana Tolonen ja Sampo Nousiainen valmentajansa Mila Koljanderin kainalossa Kuva Siiri Nieminen
Nelli Paulamäki 
Kuva Ivan Ferreira
Nelli Paulamäki Kuva Ivan Ferreira
Sampo Nousiainen ja upea haarataitto
Kuva: Ivan Ferreira
Sampo Nousiainen ja upea haarataitto Kuva: Ivan Ferreira
AeroDance-ryhmä
Kuva: Ivan Ferreira
AeroDance-ryhmä Kuva: Ivan Ferreira

Viikonloppuna kilpailtiin Nokialla kilpa-aerobicin vuoden ensimmäinen Cup kilpailu, joka toimi samalla ensimmäisenä MM-karsintana. VaKP urheilijat ylittivät karsintarajat peräti kahdeksassa sarjassa!

Virallinen kilpailukauden avaus järjestettiin kuluneena viikonloppuna Nokian Voimisteluseuran toimesta. Kilpailuun osallistui lähes 400 urheilijaa ympäri maata. VaKP:sta osallistui tapahtumaan noin 80 kilpailijaa, kiitos hyvän ja ammattimaisen valmennuksen, menestys oli jälleen huikeaa! MM-karsinta on kaksiosainen, tämän ensimmäisen kilpailun perusteella ei vielä ole jaettu paikkoja, vaikka rajoja on rikottu. Ratkaiseva kilpailu käydään 21.-22.4. Valkeakoskella kotiyleisön edessä.

12-14v. sarjan urheilijat kovassa iskussa
Kova harjoittelu on tuottanut tulosta, kun nuoret AG1-sarjan (12-14v) taitajat pääsivät lavalle näyttämään osaamistaan. Kilpailupäivä oli pitkä, mutta tytöt pitivät hyvin hermot hallinnassa. Kovaa kilpailua yksilösarjan kirkkaimmasta mitalista kävivät jälleen VaKP:n ja Turun Urheiluliiton tytöt. Koskenpoikien Nelli Paulamäki teki hyvän, ehjän suorituksen ja voitti sarjansa taiteellisesti vaikealla ohjelmallaan pistein 18,900. Hopeaa voitti saman treeniryhmän Lumi Vahteristo, jonka tekninen suoritus oli erittäin hyvällä tasolla, mitali kotiin pistein 18,750. Upeaa on, että tässä suuressa sarjassa 10 parhaan joukkoon sijoittuivat myös Aisha Hällström (7.), Anni Pulkki (8.), Auli Ollila (9.) ja sarjanousija Linnea Antinaho (10.). Lumin ja Nellin kanssa joukkuesarjassa kilpailee Auli Ollila, trio haparoi hieman yhteistyöliikkeissä ja joutuivat luovuttamaan kirkkaimman mitalin Turkuun, hopea matkasi kotiin pistein 18,300. Joukkuekisassa kolmanneksi sijoittui  kokonpano Aisha Hällström, Anni Pulkki ja Saana Tolonen pistein 17,450 jääden niukasti 0,05 pisettä MM-rajasta. Aulin, Lumin ja Nellin kanssa ryhmäsarjassa kilpailevat Aisha Hällström ja Anni Pulkki. Koreografillisesti upea kokonaisuus palkittiin tälläkin kertaa kirkkaimalla mitalilla ja kultaa ripustettiin tyttöjen kaulaan lähes puolen pisteen erolla seuraavaan ryhmään (18,400). Uudessa sarjassa debytoivat upeasti niin poikien sarjassa kilpaileva Sampo Nousiainen kuin uusi pari Nousiainen & Saana Tolonen. Ohjelmat sujuivat ilman suuria virheitä ja ensikertalaiset paukauttivat tulostaululle komeat ennätyspisteensä 18,400 (Sampo) ja 17,900 (pari). Nelli, Lumi, trio Auli, Lumi & Nelli, ryhmä, Sampo ja pari ylittivät MM-karsinnan pisteet, näin ollen kaikki ovat tiukasti kiinni MM-kisalipussa. 

15-17v.-sarjassa monta sarjanousijaa VaKP:sta
Tänä keväänä tähän sarjaan on VaKP:lta monta sarjanousijaa nuorempien 12-14v. sarjasta. Tavoitteena voimisteijoilla on tehdä onnistunut sarjanvaihto tämän vuoden aikana, ei vielä SM-mitalit tai MM-paikat. Parhaiten heistä sijoittui Pipsa Nieminen, 4. sija kotiin pisteillä 18,050. Viivi Väljä oli 6. pistein 17,850 ja loukkaantumisesta kärsinyt Emilia Rantala 8. pistein 17,650. MM-rajat ei vielä ylittyneet, mutta kisa antoi lupaavaa osviittaa tulevia SM-kilpailuja varten, jossa finaaliin pääsee vain 8 parasta tästä yli 30 voimistelijan sarjasta. Sarjan voitti ylivoimaisesti Turun Nea Kivelä pistein 19,700, Nea on tällä hetkellä ainoa AG2 yksilö, joka on ylittänyt MM-rajan.
VaKP:n Viivi kisaa myös Suomen Voimisteluliiton rakentamassa ryhmässä, jonka tavoitteena on Portugalin MM-kisat toukokuun lopussa. Tällä kertaa ryhmälle tuli iso virhe nostossa ja muutamassa vaikeusliikkeessä ja pisteet 16,100 eivät riittäneet ylittämään karsintarajaa. Loukkaantumisesta kärsinyt VaKP:n iskukykyinen joukkue Milja Lumme (varalla Pipsa Nieminen), Katariina Virkki ja Emilia Rantala kisaavat karsinnasta tulevassa Cup 2 kisassa, kuluneena viikonloppuna vain yksi joukkue ylitti rajan (TuUL Kivelä, Nikander, Soukki), joten toinen kisalippu on vielä vailla omistajaa. 

Laura Vihervä edelleen naisten sarjan kuningatar
Pitkä kisapäivä huipentui naisten yksilö- ja joukkuesarjoihin. Valkeakoskelainen aerobicin kuningatar Laura Vihervä ei jättänyt yleisöä kylmäksi tälläkään kertaa. Vahva, energinen suoritus toi naiselle päivän korkeimmat pisteet, huikeat 20,300. Laura jätti taakseen Turun Urheiluliiton sarjanousijan, ensimmäistä kertaa naisten sarjassa kisaavan Fanny Sampan (19,700) ja Erika Rautiaisen (19,600). Kaikki naiset ylittivät MM-karsinnan rajan, joten tiukka kilpailu käydään vielä Valkeakosken Cup 2 kisassa, että ketkä kaksi pääsevät edustamaan Suomea yksilösarjassa tuleviin MM-kisoihin Portugalissa. Joukuesarjassa kilpaileva tiimi Jasmin Koskinen, Laura Vihervä ja Suvi Åhlgren teki vahvemman suorituksen kuin Portugalissa, mutta silti harmillisia virheitä tuli vielä muutamassa vaikeusliikkeessä. Joukkue jotui taipumaan TuUL:n triolle ja hopeaa ripustettiin kaulaan pistein 19,116. Joukkue kuitenkin ylitti MM-rajan, joten naiset ovat tiukasti kiinni kisalipussa. 

Sunnuntaina kisannut AeroDance-ryhmä Ida Harju, Maija Keurulainen (VVS), Jasmin Koskinen, Amanda Lahtinen, Milla Lepistö, Noora Mäkelälammi, Ilona Riskumäki ja Tiia Ritonen järjestivät yleisölle ja tuomareille sellaisen show'n, että ei ole aikoihin nähty! Upea, vauhdikas ja kekseliäs ohjelma palkittiin mahtavilla pisteillä 16,750 ja MM-raja ylittyi heittämällä. Koreografia on espanjalaisen Vicente Llin käsialaa, onneksi kauden paras suoritus osui oikeaan paikkaan ja voitto tuli kotiin. MM-kisaan ohjelmaa on tarkoitus vielä vaikeuttaa. Hopealle sijoittui niin ikään uudella ohjelmallaan toinen VaKP:n Aerodance-ryhmä, sarjanousijat Aino Keskinen, Emma Löövi, Sini Nurminen, Elli Ojala, Nelli Rantanen ja Vilma Salminen. Ryhmä ei kisannut MM-paikasta, sillä ohjelmassa tulee olla 8 jäsentä. 

Lasten sarjoissa myös upeaa menestystä
Lasten, eli 9-11v. ND-sarjoissa, oli myös uusilla ohjelmilla kilpailleiden taitajien näytönpaikkoja. Päivän yllättäjä oli Meri Vahteristo, joka voitti hopeaa pistein 17,250 jättäen taakseen treenikaverit Adella Hällströmin (17,200), Julia Alimyllymaan (16,700), Fanni Tuurin (15,950) ja Milja Kauton (15,800). Historiallinen tulos, että VaKP:lla on hallussa lasten sarjassa sijat 2-6. 10 sakkiin mahtui vielä 8. ollut Eevi Lehtinen (14,900). Joukkuesarjassa kilisteltiin myös mitaleja, kun hopeaa ripustettiin kokoonpanon Hällström, Tuuri, Vahteristo kauloihin. 

Sunnuntaina kisa-alueen valtasivat Kilpasarjojen urheilijat
Sunnuntaisin kilpaillaan 2-6-luokissa, jossa on kansalliset säännöt. Sääntöjä on hieman muokattu kansaivälisistä FIG:n liiton säännöistä. 

Parhaiten kisapäivässään onnistuivat 3-luokan poikien sarjan Eelis Antila kultaa (14,050) ja Kalle Peltola hopeaa (12,000), 4-luokan yksilösarjassa Henna Kaura kultaa (16,500) ja Lilja Savijärvi pronssia (16,150), 4-luokka joukkueet kultaa Emma Ahola, Henna Kaura, Lilja Savijärvi (16,200) sekä 5-luokan joukkuesarjan trio Ada Hällström, Sonja Ollila, Aino Tuuri hopeaa (15,500). 

Onnea vielä kaikille Cup-kilpailun mitalisteille. Kaikki VaKP tähdet näet kahden viikon päästä Valkeakosken Liikuntahallilla, kun Cup 2-kilpailu kokoaa aerobicperheen seuraavan kerran yhteen. 

Cup 1 tulokset löydät täältä

Cup 2 lisäinfoa löydät täältä