Kilpa-aerobicin SM-mitalit jaettiin viikonloppuna Kajaanissa

23.5.2018

Laura Vihervä on edelleen lajin kiistaton kuningatar! Hän voitti jo seitsemännen henkilökohtaisen Suomen mestaruuden.

Kilpa-aerobicin SM-mitalistit ratkottiin viime viikonloppuna Kajaanihallissa. Suomenmestaruudet naisten sarjassa jakautuivat tällä kertaa Valkeakosken Koskenpoikien ja Turun Urheiluliiton kesken.

Alun perin ounasteltiin tiukkaa kisaa naisten sarjan mestaruudesta mutta loppujen lopuksi VaKP:n Laura Vihervä oli varsin ylivoimainen voittaja pisteillään 20.300, eroa toiseksi sijoittuneeseen Erika Rautiaiseen (TuUL) oli 0,75 pistettä, pronssille Rautiaisen kanssa samoilla pisteillä 19,550 taisteli Fanny Samppa (TuUL). Laura kertoi ennen kilpailua näiden SM-kilpailujen olevan hänen viimeiset SM-kilpailunsa ja hän kruunasi upean uransa vielä seitsemänteen Suomen Mestaruuteen. Erityiskiitokset Laura antoi finaalipäivän upealle yleisölle, joka palkitsi Lauran päivän parhaisiin suosionosoituksiin, kiitokset menevät myös koko seuran tukijoukoille, valmentajille, huoltajille, tuomareille, jotka tukivat myös tässä kisassa Lauraa merkittävästi.

Valmentaja Tiina Koljander: ”Olin tyytyväinen, että Laura pystyi parantamaan suoritustaan alkukilpailusta ja heti suorituksen jälkeen näin että kaikki vaikeusliikkeet tulivat eli niistä pitikin pisteet tulla. Vielä suoritukseen jäi epätarkuutta, joita lähdemme hiomaan vielä ennen kahden viikon päästä käytäviin MM-kilpailuihin”.

Naisten joukkuesarjassa oli tiukkaa kisaa ja kun VaKP:n joukkue Jasmin Koskinen, Suvi Åhlgren ja Laura Vihervä ei ollut päässyt kotimaan kilpailuissa parhaimpaansa niin jännitystä oli ilmassa ennen suoritusta.

Ohjelma sujui paljon paremmin kuin Cup-kilpailuissa ja myös Laura palautui hyvin yksilösuorituksestaan ja pystyi tekemään vaativat vaikeusliikkeet, voimaa vaativat noston ja yhteistyöliikkeet hyvin. Yksi vaikeusliike jäi vajaaksi kun Valkeakosken Cup-kilpailuissa jäi kolme liikettä nollille, niin tämä suoritus hyvä parannus ja mahtavaa, että trio sai Suomen mestaruuden tällä suorituksella itselleen. Pisteet ainoana yli 20 eli 20,077.

"Tästä kilpailusta haimme hyvää ja varmaa kokonaisuutta ja olemme onnellisia, että tänään se riitti suomenmestaruuteen. Tästä on hyvä jatkaa vielä ensi viikko MM-kisoihin valmistautumista", joukkue kertoo tyytyväisenä päivän suorituksestaan.

Joukkueiden hopealle sijoittui trio Erika Rautiainen, Fanny Samppa ja Linn Agha (TuUL) pistein 19.833 ja kolmossijan otti Keravan Voimistelijoiden joukkue Camilla Bergström, Iida Happo ja Saija Mokkila pisteillä 18.211.

Nuorten sarjassa myös tiukkaa kilpailua ja upeita onnistumisia

SM-kisat olivat VaKP:n Emilia Rantalan näytön paikka ja näyttävä Emilia onnistuikin upeasti sekä alkukilpailun että finaalin suorituksessaan ja saavutti SM hopeaa pistein 18,850 heti ensimmäisenä vuonna tässä vaativassa tyttöjen 15-17v. sarjassa. Voiton vei TuUL:n Nea Kivelä pistein 19,200 ja pronssin nappasi Kajaani Gymnasticin Eevi Määttä. Finaalissa oli mukana myös toinen VaKP:n edustaja, myös ensimmäistä vuottaan ko. sarjassa kisaava Viivi Väljä pistein 18,000. Väljä oli mukana myös 15-17-vuotiaiden maajoukkueryhmässä voittamassa SM-kultaa.

12-14v. tyttöjen sarjassa Nelli Paulamäki oli 2. samoilla pisteillä (18,650) kuin sarjan voittaja Nea Vainio (TuUL), tekniikkapisteiden ratkaistessa Nellille kaulan SM-hopeaa. Poikien sarjassa Sampo Nousiainen tykitti taululle ennätyspisteensä 18,850. Joukkuesarjassa VaKP:n nuoret ottivat peräti 2 mitalia kun Suomen mestareina palkittiin Aisha Hällströn, Anni Pulkki ja Saana Tolonen pistein 18,100, TuUL:n joukkue Lahtonen, Vainio, Österholm sijoittuivat toiseksi pistein 17,450 ja pronssia nappasivat VaKP:n Netta Hakonen, Viivi Närvä ja Jertta Väisänen 16,950. Suomen mestaruusmitalit ripustettiin myös parien sarjassa VaKP:n urheilijoille Saana Tolonen ja Sampo Nousiainen onnistuivat MM-kisan kenraaliharjoituksessaan.

Ryhmäsarjassa VaKP:n upea ryhmä epäonnistui MM-karsinnassa ja himoittu MM-paikka jäi saavuttamatta mutta nyt ryhmä Aisha Hällström, Nelli Paulamäki, Anni Pulkki, Saana Tolonen ja Lumi Vahteristo ottivat omansa huikean ylivoimaisesti pistein 18,400 kun toiseksi sijoittui ryhmä TuUL:sta sai pisteet 16,800, pronssille taiteilivat VaKP:n Linnea Antinaho, Kiira Hietamäki, Sampo Nousiainen, Anniina Nääppä, Jenny Tuominen pistein 16,600.

"SM-kilpailujen tulos on tuotosta pitkäjänteisestä työstä lajin parissa ja upeaa on huomata kuinka nuoret ovat kaikkien sarjojen mitalikamppailussa mukana. Tulevaisuus on taattu ja hyvää valmennusta tehdään seurassamma laajalla rintamalla." kommentoi VaKP Voimistelujaoston toiminnanjohtaja Johanna Sundström.

Nuoret lähtivät eilen tiistaina kohti Portugalia Junioreiden MM-kilpailuun ja tiistaina 29.5. sennut starttaavat kisamatkansa Quimaraesiin Portugaliin. Tsemppiä kaikille kauden pääkilpailuun!

Kaikki tulokset https://voimistelu.kisapalvelu.fi/c907_kajagym/index.web?pg=discs&disc=10