Kilpa-aerobicin MM-kilpailut käyty juniorisarjojen osalta Portugalin Guimaraesissa

27.5.2018

Sampo Nousiainen
Sampo Nousiainen
Lumi Vahteristo
Lumi Vahteristo
Pari Sampo Nousiainen & Saana Tolonen valmentaja Mila Koljanderin kanssa harjoituksissa
Kuva: Rainer Fleck
Pari Sampo Nousiainen & Saana Tolonen valmentaja Mila Koljanderin kanssa harjoituksissa Kuva: Rainer Fleck
Sampo ja Saana
Sampo ja Saana
Voimisteluliiton maajoukkueryhmä, vasemmalta: Jutta Nikander, Viivi Väljä, Fiona Löppönen, Nea Kivelä, Kaisa Seppälä
Voimisteluliiton maajoukkueryhmä, vasemmalta: Jutta Nikander, Viivi Väljä, Fiona Löppönen, Nea Kivelä, Kaisa Seppälä

Historiallisesti ensimmäistä kertaa Suomella arvokilpailuedustus AG1 (12-14v.) poikien sarjassa ja parisarjassa!

Kilpa-aerobicin MM-kilpailut kilpailtiin tänä viikonloppuna juniorisarjojen osalta Portugalin Guimaraesissa. Valkeakosken Koskenpojista kisalavalla Suomen delegaatiota edustamassa nähtiin karsintojen jälkeen AG1 (12-14v.) tyttöjen yksilösarjassa Lumi Vahteristo, poikien yksilösarjassa Sampo Nousiainen sekä parisarjassa Saana Tolonen & Sampo Nousiainen. AG2 (15-17v.) sarjan Voimisteluliiton maajoukkueryhmässä oli mukana VaKP:n Viivi Väljä.

Jännitettävää riitti heti ensimmäisen kilpailupäivän aamusta asti, kun koko kilpailun ensimmäinen voimistelija oli Lumi Vahteristo. Lumi debytoi hienosti MM-kilpailuissa pystyen ehjään suoritukseen jännittävässä paikassa. Pisteet 17,700 ja sijoitus kovatasoisessa sarjassa 32.

- Aika paljon jännitti, mutta onnistuin suorituksessa hyvin. Pisteisiin olin vähän pettynyt, mutta kokemuksena kisa oli hieno ja kivaa oli, Lumi kommentoi.

Tänä vuonna historiallisesti Suomesta oli ensimmäistä kertaa edustaja MM-kilpailuissa poikien sarjassa. VaKP:n hurmaava Sampo Nousiainen herättikin ihastusta ja huomiota myös muiden maiden delegaatioissa. Pelkästään ensimmäistä kertaa edustus arvokilpailutasolla poikien sarjassa oli Suomelle jo iso juttu, mutta lisäksi Sampo keräsi suorituksestaan hienot pisteet 18,200 ja sijoittui sarjassaan 10. Finaalipaikkakin jäi ainoastaan 0,25 pisteen päähän.

- Oli mahtavaa olla isolla lavalla ja olen erittäin tyytyväinen sijoitukseeni, Sampo hehkutti. 

- Sampo pystyi keskittymään isossa kisassa hienosti ja teki hyvän suorituksen. Pisteet ja upea kymmenes sija oli mahtava, varsinkin kun nyt Sampon ensimmäisenä vuotena 12-14v. sarjassa oltiin jo todella lähellä MM-finaalia, valmentaja Mila Koljander totesi tyytyväisenä.

Yksilösarjat olivat todella kovatasoisia, mutta Suomi on mennyt taas eteenpäin ja tekee hyvää työtä myös juniorisarjoissa.

Lauantaina kilpailtiin AG1 parisarjan alkukilpailut, jossa myös nyt Suomesta ensimmäistä kertaa pari edustamassa arvokilpailuissa. Parille Sampo Nousiainen & Saana Tolonen sattui ohjelman alussa harmittava virhe, josta tuomarit rokottivat pisteissä. Pari esiintyi kuitenkin iloisesti ja sai suorituksestaan pisteet 16,700, lopullinen sijoitus 13. 

Myös AG2 (15-17v.) sarjassa nähtiin seuran edustusta, sillä VaKP:n Viivi Väljä on mukana Suomen Voimisteluliiton maajoukkueryhmässä. Ryhmä sijoittui 12. pisteillä 18,100. 

- Ryhmä meni ihan hyvin ja saatiin tehtyä ehjä kokonaisuus, myös pisteisiin oltiin tyytyväisiä. Lavalla olo tuntui jännityksestä huolimatta hyvältä. Joku vaikeusliike jäi saamatta, mutta tähän on silti hyvä päättää kausi, Viivi kertoi maajoukkueryhmän suorituksesta.

Suomen ainoa finaalipaikka nähtiin 12-14v. ryhmältä, joka sijoittui sunnuntain finaaleissa alkukilpailujen tapaan sijalle 6. 

Kilpailun järjestelyt toimivat erittäin sujuvasti ja koko viikonlopun ajan ilmapiiri kilpailuhallilla oli todella hyvä. Kokemuksena reissu on ollut nuorille ikimuistoinen ja varmasti tästä saadaan lisää motivaatiota tuliaisina myös kotisalille.

Suomen yli 18v. delegaatio matkaa Guimaraesiin tiistaina 29.5. ja lisää jännitettävää saadaan heti ensi viikonloppuna 1.-3.6. kun käydään aikuisten MM-kilpailut.