VaKP:lle menestystä myös ND mestaruuskilpailuissa

10.6.2018

VaKP:n mitalistit ja valmentaja Siiri Nieminen
VaKP:n mitalistit ja valmentaja Siiri Nieminen
Meri Vahteristo
Meri Vahteristo
Trio Alimyllymaa, Kautto, Lehtinen
Trio Alimyllymaa, Kautto, Lehtinen
Olivia Käkönen juuri ennen suoritusvuoroaan
Olivia Käkönen juuri ennen suoritusvuoroaan
Matkalla Mestariksi -voimistelija Lumi Vahteristo
Matkalla Mestariksi -voimistelija Lumi Vahteristo

Kilpa-aerobicin 9-11-vuotiaiden mestaruuskilpailut järjestettiin Voimistelupäivillä osana Suomi Gymnaestradaa, kotiin tuotiin 3 mitalia!

Kilpa-aerobicin kevään kilpailukausi saatiin lauantaina päätökseen ND-sarjan mestaruuskilpailuissa Turussa. Gymnaestradan yhteydessä järjestetyillä Voimistelupäivillä ratkottiin 9-11 -vuotiaiden mestaruudet yksilöiden, joukkueiden ja ryhmien sarjoissa. Pitkän kauden jälkeen VaKP:n voimistelijat selvisivät kilpailusta kokonaisuudessaan hyvin saldona kolme mitalia sekä useita ennätyspisteitä.

Tyttöjen yksilösarjassa hopealle taituroi Meri Vahteristo henkilökohtaisin ennätyspistein 17,283. VaKP juhli myös toista mitalia yksilösarjassa, kun Julia Alimyllymaa sai suorituksestaan pisteet 16,583 ja ansaitsi sillä pronssia. Myös näiden tyttöjen treenikaverit suorituivat hienosti yksilökilpailusta: 4. Fanni Tuuri, 8. Milja Kautto, 13. Olivia Käkönen ja 16. Martta Nousiainen. Voiton vei TuUL:n Jade Sirviö. 

Joukkuesarjassa VaKP:n taitava joukkue Hällström, Tuuri, Vahteristo joutui sairastapauksen vuoksi perumaan osallistumisensa kilpailuun, mutta myös tästä sarjasta saatiin hienosti pronssia, kun joukkue Julia Alimyllymaa, Milja Kautto, Eevi Lehtinen saivat suorituksestaan pisteet 15,083. Joukkueen suoritukseen jäi vielä parannettavaa, mutta sekä tytöt että valmentaja olivat tyytyväisiä sen kuitenkin riittäessä pronssimitaliin.

Tulevaisuus näyttää valoisalta tässä ikäryhmässä, kun suurin osa VaKP:n jo nyt menestyneistä tytöistä kilpailee vielä koko ensi vuoden 9-11-vuotiaissa. 

"Olen ylpeä tytöistä, jotka suoriutuivat kunnialla pitkän kilpailukauden viimeisestä kisasta. Nyt työt jatkuvat vielä pari viikkoa kotisalilla ennen ansaittua kesälomaa", kommentoi Korallit-ryhmän valmentaja Siiri Nieminen.

Gymnaestradan yhteydessä 7.-10.6. leireili myös Voimisteluliiton vuoden 2018 Matkalla Mestariksi -ryhmä. Ryhmä muodostuu eri voimistelulajien 14-16-vuotiaista huippuvoimistelijoista, jossa oli upeasti mukana myös VaKP:n 14-vuotias Lumi Vahteristo.