Kiitos Laura!

20.6.2018

Kilpa-aerobicin kuningatar, Suomen mestari, Valkeakosken oma Laura Vihervä päättää uransa huippu-urheilijana.

Vuonna 1995 VaKP Voimistelun satujumppaan asteli pieni, ujo, joskin voimistelusta jo silloin hyvin kiinnostunut pieni tyttö. Samainen tyttö tuli seuran MiniRytmisiin vuonna 1997, tämä tyttö oli Laura Vihervä. Hän harrasti rytmistä voimistelua usean vuoden ajan, vaihtaen harrastevoimistelun tavoitteelliseen valmennustoimintaan ja valmentajaksi tuli Tiina Koljander. Vuonna 2005 Vihervä otti rytmisen rinnalle toisen lajin, kilpa-aerobicin. Ura alkoi EM-kilpailuista Portugalista, jonne ympyrä myös sulkeutui toukokuussa 2018 MM-kisoihin. 13 vuoden urheilu-uransa aikana Vihervä on ollut menestynein suomalainen FIG kilpa-aerobic-urheilija. Vihervä on seitsenkertainen Suomen mestari yksilösarjassa, kuusinkertainen mestari joukkuesarjassa ja 4 kultaa hän voitti ryhmäsarjassa, lisäksi hän on tuonut MM- ja EM-tasolla kautta aikojen parhaat suomalaissijoitukset kansainvälisen voimisteluliitto FIG:n kilpailuista.

Jo pidempään oman uransa ohella nuorempia kilpa-aerobickareita valmentanut Vihervä kääntää katseet nyt opintojensa päättämiseen ja valmennukseen.

- Vaikka urheilu-ura on ollut iso osa mun elämää, tässä rinnalla on onneksi kulkenut muitakin asioita mistä innostun ja mikä inspiroi, ja yksi niistä on valmentaminen. En malta odottaa, että pääsen hyödyntämään enemmän potentiaalia ja resurssejani mm. siihen.

Valkeakosken Koskenpojissa valmennuksen osa-aikatyöt ja opiskelujärjestelyt liikunnanohjaajan opinnoissa ovat mahdollistaneet Vihervälle ammattimaisen harjoittelun. Myös tulevan tutkinnon myötä urheilu ja liikunta säilyy Lauran elämässä.

- Uskon, että tulen pysymään aina urheilun parissa, mutta myös some ja sisällöntuottaminen voisi kiinnostaa. Olen varma, etten jää toimettomaksi vaikka oma ura huippu-urheilijana nyt loppuukin.

Päätös lopettamisesta oli täysin Lauran, 16 vuotta Lauraa valmentanut Tiina Koljander sparrasi ja tuki häntä päätöksessä. Ura oli katkolla jo syksyn 2017 EM-kisan jälkeen mutta vielä löytyi kipinää jatkaa.

Koljander kiittelee valmennettavaansa yhteisistä vuosista.
- Laura on ollut ihan huippuvalmennettava: sitoutunut ja motivoitunut. Hän on elänyt elämäänsä urheilun ehdoilla. Laura on ollut esikuvana ja roolimallina monille tuleville ”Lauroille”. Meillä on ollut ja toivottavasti myös tulee olemaan hyvä suhde, Koljander mietti entistä valmennettavaansa ja tulevaa kollegaansa.

- VaKP Voimistelu on ollut Lauran taustalla koko hänen voimistelu-uransa ajan ja ollut  ylpeä kotiseura tälle upealle urheilijalle. Olemme yhdessä jakanet ilot ja surut ja seurana halunneet tukea Lauraa kaikessa mahdollisessa. Kiitos Lauralle esimerkillisestä esikuvana toimimisesta, tuomastasi julkisuudesta ja positiivisesta energiasta, jota seuraan tuot. Onneksi saamme pitää Lauran seuran toiminnassa työntekijänä, iloitsi Voimistelujaoston puheenjohtaja Outi Leuhtonen.

Laura Vihervän saavutuksia:
Kilpa-aerobickin Suomen mestari yksilösarjassa 2011, 2012, 2013, 2014, 2016, 2017, 2018
EM-kilpailuissa paras sijoitus 12. sija vuodelta 2017
MM-kilpailujen paras sijoitus 13. vuonna 2014