Kilpa-aerobicin vuosi 2019 starttasi teholeirillä

12.1.2019

Bulgarialaiset lajin huiput Ana-Maria Stoilova ja Antonio Papazov saapuivat pitämään viikon leirin VaKP Voimistelun valmennusryhmille 3.-9.1.2019

VaKP Voimistelun kilpa-aerobicin valmennusryhmät ovat saaneet nauttia lajin huippujen, mm. parisarjan World Cupin 2018 kokonaiskilpailun voittajien, Ana Maria Stoilovan ja Antonio Papazovin valmennuksesta viikon ajan kotisalilla Mottitiellä. Urheilemisen lisäksi molemmat valmentavat omassa seurassaan Plovdivissa ja puhuvat hyvää englantia, joten heidän kanssaan oli helppo tulla toimeen.

Seuran huippuryhmät kilpailivat viime syksynä Plovdiv Openissa Bulgariassa ja kilpailun jälkeen juniorit jäivät vielä kaupunkiin muutamaksi päiväksi koreografialeirille. Uusi AG2 (15-17v.) ikäluokan ryhmäkoreografia luotiin juuri Ana-Marian, Antonion ja heidän valmentajansa Dimitrina Kandevan johdolla. Nyt vieraillessaan Suomessa he jatkoivat koreografian hiomista, harjoittelua sekä tekivät tarvittavia muutoksia. Myös muiden kokoonpanojen koreografioita hiukan muokattiin, kun saatiin huipputason aktiiviurheilijat auttamaan uusien ideoiden kanssa.

Historia bulgarialaisten valmentajien vierailuista Valkeakoskella on jo pitkä. Seura on ollut tyytyväinen työn tuloksiin, sillä yhteistyö jatkuu edelleen.
"Olemme tehneet yhteistyötä bulgarialaisten kanssa siitä lähtien, kun siirryimme seurassa kilpa-aerobiciin vuonna 2004", Tiina Koljander kertoo.

Leiriviikko oli rankka, mutta antoisa. Kaikkien ikäryhmien kanssa Stoilova ja Papazov harjoittelivat mm. lajin vaikeusliikkeitä ja niiden tekniikoita, akrobatiaa, perustreeniä, voimaa ja tanssia. He ovat myös tanssissa todella taitavia ja leirin yksiä kohokohtia olikin varmasti erikseen järjestetyt tanssitunnit. Etukäteen leiriltä toivottiinkin apua voimistelijoiden vartalon käyttöön. Samalla seuran valmentajat saivat hyvää koulutusta maailman huipuilta liikkeiden jatkotyöstämiseen kotisalilla. Tämä oli huippu aloitus uuteen voimisteluvuoteen!

Kilpa-aerobicin kevään kilpailukausi alkaa kansainvälisillä kilpailuilla Portugalin Cantanhedessa 27.-31.3.2019, jossa kilpaillaan World Cupin ohella kovatasoinen nuorten Open-kilpailu. Toukokuussa on tulossa myös Suomeen kansainvälinen kilpailu, kun VaKP Voimistelujaosto järjestää Valkeakoski Openin 17.-19.5.2019.